Перші три фонди у цьому році отримали сертифікати Національного рейтингу «Компас благодійності України»

У квітні 2024 року ми провели перше у цьому році рейтенгування благодійних фонді за результати подання річної фінансової звітності.

Фондами, що пройшли оцінювання стали три фонди: Благодійний фонд «Мрію жити» (106 балів, що оцінено у 5 зірок рейтингу), Благодійний фонд «Дерево мого життя» (88 балів, що оцінено у 4 зірки рейтингу) та Благодійний фонд «Я-Маріуполь» (115 балів, що оцінено у 5 зірок рейтингу).

Зауважимо, що Оргкомітетом отримано ще кілька заявок на оцінювання та відбувається робота над поданою інформацією.

Три фонди, що вже пройшли рейтингування отримали український та англійський сертифікат та додаток із розширеною інформацію про нараховані бали.

Сертифікат номінанта рейтингу «Компас благодійності України» – це документ, що адресований партнерам та благодійним організаціям, які зацікавлені у підтвердженні відповідності своєї прозорої та доброчесної діяльності вимогам податкової звітності, дотриманні міжнародних стандартів у здійсненні благодійної діяльності та фактично спрямований на підвищення конкурентоспроможності номінанта серед організацій неприбуткового сектору.

Добровільна сертифікація благодійного фонду через участь у Рейтингу – це новий галузевий еталон надійності, порядності, доброчесності та прозорості у діяльності благодійної організації.

Нагадаємо, що добровільне рейтингування благодійних організацій – це відкрита система обліку діяльності організацій, можливість публічно підтвердити прозорість та підзвітність своєї діяльності та показати ефективність роботи із залученими коштами. Завдяки оцінюванню в рамках рейтингу «Компас благодійності України» благодійні організації опосередковано отримують від суспільства «зірку довіри» для своєї подальшої прозорої та ефективної роботи, для підвищення обізнаності суспільства з їхньою діяльністю та потенційного збільшення фінансування благодійних проєктів.

 

 

Залишити коментар