Ще два фонди отримали сертифікати Національного рейтингу «Компас благодійності України»

МБФ «Українська фундація громадського здоров’я» та  МБФ «Здоров’я українського народу» за результатами оцінювання діяльності організацій отримали найвищі оцінки Національного рейтингу «Компас благодійності України» – 5 зірок.

Під час проведення рейтенгування МБФ «Українська фундація громадського здоров’я» набрав 107 балів у Національному рейтингу «Компас благодійності України». Натомість МБФ «Здоров’я українського народу» має 120 балів.

Представники фондів отримали свої дипломи під час церемонії нагородження переможців Національного конкурсу «Благодійна Україна-2023» – «Благодійність на захисті України». І МБФ «Українська фундація громадського здоров’я» і  МБФ «Здоров’я українського народу» були серед переможців цьогорічного Конкурсу. Сертифікати вручив віце-президент Асоціації Олександр Олійник та виконавча директорка асоціації Оксана Лобко.

Вітаємо колег з сертифікацією, дякуємо за довіру та бажаємо наснаги на подальшу продуктивну роботу.

Довідково: Сертифікат номінанта рейтингу «Компас благодійності України» – це документ, що адресований партнерам та благодійним організаціям, які зацікавлені у підтвердженні відповідності своєї прозорої та доброчесної діяльності вимогам податкової звітності, дотриманні міжнародних стандартів у здійсненні благодійної діяльності та фактично спрямований на підвищення конкурентоспроможності номінанта серед організацій неприбуткового сектору.

Добровільна сертифікація благодійного фонду через участь у Рейтингу – це новий галузевий еталон надійності, порядності, доброчесності та прозорості у діяльності благодійної організації.

Нагадаємо, що добровільне рейтингування благодійних організацій – це відкрита система обліку діяльності організацій, можливість публічно підтвердити прозорість та підзвітність своєї діяльності та показати ефективність роботи із залученими коштами. Завдяки оцінюванню в рамках рейтингу «Компас благодійності України» благодійні організації опосередковано отримують від суспільства «зірку довіри» для своєї подальшої прозорої та ефективної роботи, для підвищення обізнаності суспільства з їхньою діяльністю та потенційного збільшення фінансування благодійних проєктів.